top of page

Oksen IL + Grønt kort = Sant!

Torsdag 29.august kl 17 - 19 møtes vi på Hundsund idrettsbane, for avspark av

nærmiljøsamarbeidet Grønt kort!


HVA ER GRØNT KORT?

Oksen IL har sammen med Fornebu FK, Snarøya SK og skolene Lysaker, Storøya, Snarøya og Oksenøya, startet et samarbeid for å lage en felles standard for hvordan barna, foreldrene, trenerne og lærerne skal opptre på ulike aktiviteter og arenaer der vi møtes. Formålet er å sikre et nærmiljø preget av raushet, inkludering og god oppførsel. Samarbeidspartnerne våre er Sparebankstiftelsen, Stabekk fotball, OBOS og Bruk Hue.

BAKGRUNN

Skolene har registrert et økt konfliktnivå på eksempelvis løkkefotball i friminuttene. Språkbruk er ofte påvirket av ulike sosiale medier og ikke egnet i det offentlige rom. Sportsklubbene beskriver at de ser en endring blant ulike lagspillere, hvor det er mindre fokus på lagspillet. I tillegg har man foreldregrupper som stiller urimelig høye krav og til tider opptrer usportslig.
For å få motiverte barn på trening er det mange tilpasninger som kreves. Konsentrasjonsspennet er kortere, og tålmodigheten synes å være lavere. Dette observeres både i idretten og på skolene.

FORSTERKNING AV POSITIV ADFERD

Det observeres veldig mye god adferd, barn som vil hverandre vel og som hjelper hverandre. Det er denne adferden vi ønsker å vise frem, og som vi vil forsterke. Målet er ikke å legge lokk på negativ adferd, men utvikle positiv adferd. På sikt er det slik vi vil oppnå best resultater.

SAMARBEIDET

Gjennom året vil skolene og klubbene møtes for å vurdere status, dele erfaringer og videreutvikle felles standard. Alle skal bistå hverandre i praktisk læring og hjelpe hverandre med kompetanse, ideer og tiltak.

BLI KJENT MED DE GRØNNE KORTENE

Under finner du de grønne kortene tilknyttet de ulike målgruppene:

Grønne kort for barn:
Grønne kort for foresatte:
Grønne kort for trenere, ledere, lærere og assistenter:

AVSPARKET

Nå samler vi foreldre, skoler og trenere for å gjøre flest mulig i våre nærområder kjent med vår felles satsning. Budskapet vil også være tema på foreldremøter og på idrettsarenaer i tiden som kommer.

Oksen IL ser frem til å være en del av dette brede samarbeidet, og til å skape gode og varige resultater sammen med hele nærmiljøet.
49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page